Norveška posle Danske ukinula sve restriktivne mere uvedene zbog pandemije

Norveška je danas ukinula sve restriktivne mere uvedene zbog pandemije koronavirusa, izavila je premijerka Erna Solberg.
Norveška posle Danske ukinula sve restriktivne mere uvedene zbog pandemije
Foto: 021.rs
"Prošao je 561 dan otkad smo uveli najstrože mere u mirnodopskom periodu i sada je vreme da se vratimo normalnom životu", rekla je Solberg i precizala da su sve mere ukinute danas u 16 časova, prenela je Hina.
 
Ukidanje mera fizičke distance omogućiće sportskim i kulturnim institucijama da se vrate punom kapacitetu, a normalno će, bez ograničenja, raditi i restorani i noćni klubovi.
 
U Norveškoj je jednu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo 76 odsto populacije, a 67 odsto je potpuno imunizovano, pokazuju podaci nacionalnog Instituta za javno zdravlje.
 
Susedna Danska je sve restriktivne mere ukinula 10. septembra i od tada broj zaraženih u toj zemlji konstantno pada. Na dan ukidanja bilo ih je 557, a danas 382.
 
I Danska ima visoku nivo vakcinisanosti stanovnika. Imunizovano je 86 odsto starijih od 12 godina i 95 odsto starijih od 50 gorina.
  • Dragan

    25.09.2021 08:24
    Ah
    Kod nas potpuno imunizovani (sve doze) je 40%.Kriva onih koji sad primaju vakcinu je 2% na 14 dana.Razne krive i grafikone imate na google portalu.
  • Bojana.

    24.09.2021 22:38
    Po rećima svestkih stručnjaka epidemija polako prelazi u endemiju tako da treba da nastavimo svoje živote koje smo imali pre epidemije zato skoro svi ukidaju sve mere.
  • Gaj

    24.09.2021 17:48
    Da i kod nas je tako
    A mi? Hiljadama svetlosnih godina iza njih… Ni 50% vakcinisanih. Ni jedna zemlja nas neće pustiti da uđemo ako nastavimo ovako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet