Dodik: Republika Srpska treba da ima svoju vojsku, ovih dana odluka o tome

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik izjavio je da će biti povučene saglasnosti Republike Srpske date na sporazume o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.
Dodik: Republika Srpska treba da ima svoju vojsku, ovih dana odluka o tome
Foto: 021.rs
Dodao je da će se "ovih dana" odlučivati da se u roku od nekoliko meseci formira vojska Republike Srpske.
 
"Ovih dana popisujemo sve ono što je urađeno od strane visokih predstavnika ili kroz naše sporazume i davanja saglasnosti. Mi ćemo povući naše saglasnosti na sporazume o vojsci i VSTS", rekao je Dodik, prenela je Radio televizija Republike Srpske (RTRS).
 
Dodik je istakao kako postoji želja da se predloži, a o čemu će se ovih dana i odlučivati, da se kroz rušenje zakona o vojsci u roku od nekoliko meseci formira vojska Republike Srpske.
 
"To je sve u skladu sa Ustavom i nema mesta na svetu gde se zakonom pokušava srušiti Ustav, samo nama pokušavaju tako nešto da kažu. U Ustavu BiH piše da postoji vojska Republike Srpske", naveo je Dodik.
 
On je pozvao na konsenzus u Narodnoj skupštini RS prema tim i drugim bitnim pitanjima za Srpsku, među kojima su i nametnute odluke visokih predstavnika.
 
Dodik je ukazao na to da u Srpskoj postoji većina koja može da odlučuje, dodajući da bi bilo dobro da u stvarima bitnim po RS svi u tome budu.
 
"Mi smo ti koji imamo izvorna ovlašćenja, a to što neko, kome je dato da tumači Dejtonski sporazum, kroz izvršne odluke nameće promenu ustavnog sistema, to mu nije dato", naglasio je Dodik.
  • Moj stav

    28.09.2021 14:16
    /
    A čuj, ne samo vojsku , nego i koji helihopter tj. vazduplohov kako stručno nazivaju Sns-ovci u majci im srbiji, pa da te bog vidi . Da oformiš taxi-helikopter jedinicu za prevoz podobnih, pevaljki i popova ...
  • Ana

    28.09.2021 12:42
    Ko je ukinuo VRS?
    Pa taj isti Dodik.
  • /

    28.09.2021 08:47
    Dokle više
    Prestani da zveckaš oružjem, čoveče!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.