Dečak iz Pule preminuo zbog zanemarivanja, roditelji uhapšeni

Zbog grube povrede prava deteta, zanemarivanja i nebrige za njegovo zdravstveno stanje, čime su prouzrokovali njegovu smrt, istarska policija privela je u 45-godišnjakinju i 42-godišnjaka iz Pule.
Dečak iz Pule preminuo zbog zanemarivanja, roditelji uhapšeni
Foto: 021.rs
Policija je 29. septembra primila dojavu iz pulske bolnice da je umrlo dete.
 
Prema podacima policije, u poslednja tri meseca 15-godišnjem dečaku pogoršalo se zdravstveno stanje, ali ga osumnjičeni nisu odveli lekaru.
 
Detetu se zdravlje znatno pogoršalo 27. septembra, no tek dva dana posle zatražili su hitnu medicinsku pomoć, kada je dete prevezeno u pulsku bolnicu, gde je, nažalost, umrlo.
 
Nezvanično se saznaje kako je 15-godišnjak u poslednja tri meseca znatno oslabio, izgubio kilograme, a roditelji ga uprkos tome nisu odveli lekaru, sve dok mu se stanje nije znatno pogoršalo. Reč je o učeniku prvog razreda pulske Gimnazije.
 
Osumnjičeni su nakon završenog kriminalističkog istraživanja privedeni.
  • Stanko

    01.10.2021 22:16
    Mnogo čudnih stvari...
    - Čudno je da se dete nije žalilo nikome - ni u školi, ni u susedstvu, ni rodbini. Isto tako je čudno da u školi niko nije primetio da dete naglo slabi, da li od bolesti ili gladovanja više nije bitno.
    - Nisu kod ovog malog nesretnika zakazale samo socijalne službe, nego i nastavnici i osoblje gimnazije, i njegovi drugovi takodje. Da ne pominjem susede koji po njihovom običaju sve znaju ali se prave slepi, gluvi i nemi.
    - Osim toga, Pula nije mali grad...
  • Djole

    01.10.2021 21:36
    Strasno
    Pa kad roditelji bolje znaju od doktora, ziveo internet...strasno i sramotno,zalosno je sto znam mnoge ljude koje lece svoju decu svojom 'medicinom' .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.