Severna Makedonija uništava 13.000 vakcina iz bugarske donacije zbog isteklog roka

Severna Makedonija će uništiti 13.000 "fajzer" antikovid vakcina iz bugarske donacije zato što im je istekao rok, objavio je danas portal "Sakam da kažam" (sdk.mk).
Severna Makedonija uništava 13.000 vakcina iz bugarske donacije zbog isteklog roka
Foto: Pixabay
"Vakcine protiv kovida 19, koje su donacija Bugarske, danas su povučene iz upotrebe zbog isteka roka. U skladu sa zakonskim procedurama te vakcine će biti uništene kao medicinski otpad", rećeno je tom portalu u Ministarstvu zdravlja Severne Makedonije.
 
Podseća se je 14. septembra u Severnu Makedoniju stiglo ukupno 51.480 doza vakcina protiv kovida sa rokom trajanja do 30. septembra.
 
Parlament Bugarske 8. septembra ratifikovao je sporazum o donaciji te količine "fajzer" vakcina susednoj zemlji. 
 
Pred glasanje je bugarski ministar zdravlja Stojčo Kacarov poslanicima rekao da ako tog dana ne bude izglasana ratifikacija, te vakcine protiv kovida neće moći da se daju Severnoj Makedoniji.
 
"Konkretno za Severnu Makedoniju, izbor je da li ćemo da ih uništimo ili da ih poklonimo, zato što tim vakcinama rok ističe na kraju septembra", rekao je Kacarov i dodao da je to prva isporuka vakcina protiv kovida Severnoj Makedoniji.
 
Bugarska je u decembru prošle godine najavila da će vladi u Skoplju pomoći sa vakcinama protiv kovida19 i da će od svake isporuke koja bude dolazila u tu zemlju deo biti dat Severnoj Makedoniji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.