Fejsbuk, Instagram i WhatsApp ne rade širom sveta

Društvena mreža Fejsbuk i njene platforme Instagram i WhatsApp danas ne rade u mnogim delovima sveta.
Fejsbuk, Instagram i WhatsApp ne rade širom sveta
Foto: Pixabay
Kompanija je saopštila da je "svesna da ljudi imaju problema sa pristupom aplikaciji Fejsbuk" i da radi na vraćanju pristupa.
 
Nije navedeno šta je uzrok prekida, koji je počeo oko 11:45 po lokalnom američkom vremenu.
 
Korisnici su prijavili da nemaju pristup Fejsbuku u Kaliforniji, Njujorku i Evropi.
 
Fejsbuk prolazi kroz veliku krizu i našao se na udaru kritika nakon što su interni dokumenti koje je objavio "Vol strit džurnal" pokazali da je kompanija svesna da Instagram šteti mentalnom zdravlju mladih korisnika.
 
Frensis Hogen, koja je radila kao menadžerka proizvoda u timu Fejsbuka, u nedelju je u televizijskom programu "60 minuta", otkrila svoj identitet kao uzbunjivača koji je pomogao u pokretanju istrage "Vol strit džurnala" i u saslušanjima u Senatu o šteti koju Instagram nanosi tinejdžerkama.
  • Genx

    06.10.2021 17:35
    @malena
    Mene lično niko ne tera da imam nalog, zato i nemam. Ali to ne znači da mi je zabranjeno da imam mišljenje, bilo pozitivno ili negativno. Možeš misliti, svet ne može bez debilane. Nihil novi.
  • Profa

    05.10.2021 15:49
    Puk'o obrazovni sistem! Svašta se tu moglo naučiti čega nema u "zvaničnoj" (lažnoj) medicini, istoriji, fizici, hemiji...o životnoj mudrosti da i ne govorim. S kim sada da komunicirate - sa ljudima u svojoj okolini od kojih ste hiljadu puta pametniji?
  • Pavle

    05.10.2021 13:28
    Dobari za pogubljene kontakte
    Meni je zanimljiva paralela sa televizijom. I to kad bi nestalo, trajno, svet bi bio bolje mesto?
    Sve zavisi za šta se koristi. Na FB je teško naći nešto korisno, a na televiziji nemoguće - izuzev vremenske prognoze eventualno.
    Mislim da bi i bez mreža mladi našli načina da se otuđe i "zaglupljuju".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet