Izvršni odbor MMF posle pet sati bez odluke o budućnosti generalne direktorke

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda održao je petosatni sastanak o budućnosti generalne direktorke Kristaline Georgijeve bez odluke.
Navode da će tražiti više informacija o tvrdnjama da je vršila pritisak na osoblje Svetske banke kako bi promenila podatke u korist Kine dok je bila izvršna direktorka Svetske banke.
 
MMF je saopštio da je Odbor postigao značajan napredak tokom razmatranja skandala o nameštanju podataka, ali se složio da zatraži dodatna razjašnjenja detalja u cilju što skorijeg okončanja razmatranja tog pitanja.
 
Za sada se ne zna da li će se Odbor ponovo sastati pre sastanaka sa visokim zvaničnicima MMF-a i Svetske banke naredne sedmice, na kojima bi Georgijeva trebalo da odigra značajnu ulogu u predstavljanju najnovijih ekonomskih prognoza globalnog zajmodavca.
 
Georgijeva je rekla da je odgovorila na sva pitanja odbora i da je na raspolaganju odboru po završetku revizije. Negirala je optužbe koje datiraju iz vremena kada je bila izvršna direktorka Svetske banke 2017.
 
Ona je optužila kancelariju bivšeg predsednika Svetske banke Džim Jong Kima za manipulacije, tvrdeći da je njegova kancelarija predložila da se podaci Hong Konga uključe u rejting Kine u godišnjoj "Duing biznis listi" za 2018. godinu, kako bi Kina bila na sedmom mestu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.