FOTO: Lukom i strelom ubio pet osoba u Norveškoj, dve ranio

Pet ljudi je poginulo, a dvoje je povređeno kada je napadač naoružan lukom i strelama nasumično gađao prolaznike u norveškom gradiću Kongsbergu, saopštila je lokalna policija.
"Ubica je koristio luk i strelu za napade", rekao je novinarima šef lokalne policije. Dodao je da je napadač uhapšen.
 
"Prema informacijama kojima sada raspolažemo, on je napade izveo sam", kazao je šef policije Oevind Aas novinarima i potvrdio broj žrtava.
 
On je ocenio da se smatra da je napad na širokom području Kongsberga, gradića sa oko 28.000 stanovnika na jugoistoku Norveške, bio akt terorizma.
 
Osumnjičeni je danski državljanin star 37 godina. On je prešao u islam, a policija je s njim bila u kontaktu pre ubistava u sredu uveče zbog zabrinutosti zbog radikalizacije, izjavio je šef norveške policije Ole Bredrup Saverud.
 
 
Nakon napada, norveškim policajcima širom zemlje je naloženo da nose oružje jer oni uglavnom nisu naoružani, ali imaju pristup naoružanju kada je to neophodno.
 
"Ovo je mera vanredne predostrožnosti. Policija za sada nema indicija da je došlo do promene nivoa pretnje po nacionalnu bezbednosti", navodi se u saopštenju direktorata norveške policije.
 
Ministarka pravde Norveške Monika Maeland obaveštena je o napadu i pažljivo prati situaciju, saopštilo je to ministarstvo.
  • Mitke83

    14.10.2021 18:16
    Dervis i smrt-uvodna recenica kaze:sa alahom su svi na gubitku!
  • dd

    14.10.2021 11:20
    @P14.10.2021 • 09:08
    Gde ste sad razne bitange"


    tu ubrajas i sebe?
  • Velja

    14.10.2021 11:09
    @P
    14.10.2021 • 09:08
    "Gde ste sad razne bitange"


    idi na dveri.com i tamo prosipaj svoj patriJotski otrov

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet