"Trenutno najopasnija roba na planeti": Tajland izvozio milione korišćenih rukavica kao nove

Tokom višemesečne istrage otkriveno je da je desetine miliona polovnih, prethodno korišćenih rukavica od sintetičke gume sa Tajlanda stigle u SAD kao nove.
"Trenutno najopasnija roba na planeti": Tajland izvozio milione korišćenih rukavica kao nove
Foto: Pixabay
Aferu je otkrio CNN, a ovaj slučaj preuzele su nadležne službe u SAD i na Tajlandu s ciljem da se sprovede temeljna istraga.
 
Vreće za smeće prepune polovnih medicinskih rukavica, veliki broj vidno zaprljanih i umrljanih krvlju, razbacane su u jednom skladištu na periferiji Bangkoka.
 
Tajlandski zvaničnici kažu da su radnici, uglavnom izbeglice, radili punom parom kako bi stare, koršćene rukavice ponovo izgledale kao nove, kada su tajlandske zdravstvene vlasti izvršile prepad u pogon.
 
Na Tajlandu postoji još mnogo takvih firmi koje od početka pandemije pokušavaju da zarade na ogromnoj potražnji za medicinskim rukavicama.
 
Prema tvrdnjama nadležnih, u jeku globalne nestašice na Tajlandu pakuju milione korišćenih rukavica koje ne zadovoljavaju nikakve standarde i izvoze ih u SAD, ali i u druge zemlje širom sveta.
 
Stručnjaci opisuju ovu industriju kao "biznis zasnovan na prevari", a jedan od njih, Daglas Stajn izjavio je za CNN da su nitrilne rukavice "trenutno najopasnija roba na planeti".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet