Turisti vakcinisani "sputnjikom" moći će u Izrael od 15. novembra

Izrael će dopustiti turistima koji su primili rusku vakcinu protiv kovida-19 da posećuju tu zemlju od 15. novembra, javio je danas javni servis Kan.
Turisti vakcinisani "sputnjikom" moći će u Izrael od 15. novembra
Foto: 021.rs
Tom odlukom je prestao da važi dosadašnji propis da samo turisti imunizovani vakcinama koje je priznala Svetska zdravstvena organizacija (SZO) mogu da dolaze u Izrael.
 
Odluka je doneta nekoliko dana posle posete premijera Izraela Naftalija Beneta Sočiju, gde se sastao, prvi put otkako je u junu postao premijer, sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i smatra se gestom dobre volje prema ruskom lideru.
 
Turisti koji su primili rusku vakcinu biće podvrgnuti serološkom testu po dolasku na Izrael. U slučaju da antitela ne budu nađena, od njih će se tražiti da budu u izolaciji ili da se vrate u svoju zemlju.
 
Osim serološkog testa, turisti vakcinisani Sputnjikom moraće da imaju dva PCR testa, jedan pre ulaska u avion i drugi po dolasku u Izrael.
 
Benet je prošle nedelje tražio da se potencijalno prihvatanje ruske vakcine odloži do 1. decembra, ali su ga navodno ubedii da to učini ranije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet