Moskva se "zaključava" na deset dana

Moskva je danas ušla u režim neradnih dana radi suzbijanja korona virusa, u vreme rekordnog nivoa i broja novih infekcija i smrtnih ishoda.
Moskva se "zaključava" na deset dana
Foto: Pixabay
Rusija, koja ima ubedljivo najviše mrtvih od korona virusa u Evropi, prijavila je 1.159 smrtnih ishoda u prethodna 24 časa, najviše u jednom danu od početka pandemije. Prijavljeno je više od 40.000 novozaraženih, čime je oboren dosadašnji rekord, takođe ovonedeljni.
 
Da bi usporio širenje virusa, predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je obustavu rada većine državnih institucija i privatnih kompanija od 30. oktobra do 7. novembra.
 
Najteže pogođene regione Putin je podstakao da ranije uvedu režim neradnih dana.
 
U Moskvi od danas ne rade obdaništa, škole, teretane, objekti za zabavu i većina prodavnica, dok restorani mogu da služe jedino hranu za poneti.
 
Prodavnice hrane, apoteke i neophodne komunalne službe rade.
 
Ulazak u muzeje, pozorišta, koncertne hale i druge slične objekte ograničen je i dozvoljen jedino vakcinisanima i izlečenima od korona virusa, što će biti na snazi do 7. novembra.
 
Nevakcinisanim osobama starijim od 60 godina zabranjen je izlazak iz kuće.
 
Vlasti za širenje virusa krive slab odziv građana na vakcinaciju. Od 146 miliona Rusa potpuno je vakcinisano svega 49 miliona.
  • Milan

    29.10.2021 07:46
    Milan
    Brat mije u Moskvi i tamo je kao kod nas na početko pojave kovida. Ništa i niko neradi sem apoteka i prodavnice za hranu u koje mozes samo sa brzim testom. Jedina razlika je sto svi gradjani dobijaju novac i umanjenje racuna za tih 10 dana. A vakcinacija je na slabom nivou te se razmislja na obaveznu ako se nesmanji broj inficiranih.
  • NS

    28.10.2021 22:31
    A mi
    Moskva se zakljiucava. A sta mi radimo? Mi protestvujemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).