Kina na udaru snežne oluje

Neočekivana snežna oluja zahvatila je veći deo severne Kine, uključujucći i glavni grad Peking, zbog čega su zatvoreni putevi i otkazani brojni avionski letovi.
Temperature su pale, u nekim oblastima i ispod nule, dok se hladni front pomera sa zapada na istok.
 
Sneg je danas pao u Pekingu, u obližnjem Tjanđinu i na severoistoku Kine, ali i u širim područjima Unutrašnje Mongolije.
 
Nacionalni meteorološki centar izdao je narandžasto upozorenje za snežne oluje, drugi najviši nivo u kineskom četvorostepenom sistemu za upozoravanje.
 
Letovi sa aerodroma u Hohotu, glavnom gradu Unutrašnje Mongolije juče su otkazani, a neki autoputevi su privremeno zatvoreni u provinciji Hebei, koja okružuje Peking, ali i dalje na zapadu, u provinciji Šansi, javila je zvanična novinska agencija Sinhua.

Teme

kina

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet