Nevakcinisani u Austriji od danas pod ključem

U Austriji je danas na snagu stupilo zaključavanje za nevakcinisane, čije će se kršenje kažnjavati s 1.450 evra, a vlada razmatra i uvođenje policijskog sata.
Brojke u Austriji rastu, u nedelju je evidentirano više od 11.552 slučaja zaraze, a sedmodnevna incidencija na 100.000 ljudi popela se na gotovo 850.
Osobe koje nisu vakcinisane ili prebolele kovid u Austriji od danas smeju da napuste svoj dom samo u retkim slučajevima poput nabave namirnica, posete lekaru ili apoteci ili odlaska na posao.
 
Mere izolacije biće na snazi ​​za početno razdoblje od deset dana, a usvojile su ih pokrajinska i savezna vlada, ali je najavljeno da su pojedine pokrajine slobodne da uvedu još stroža pravila.
 
Glavni grad Beč već je najavio da će uvesti dodatna pravila koja zahtevaju PCR test od vakcinisanih i oporavljenih građana koji izlaze noću u zatvorene prostore i na svim događajima na koje dolazi više od 25 ljudi.
 
U Austriji je trenutno vakcinisano oko 65 odsto stanovništva.
 
Austrijska vlada razmatra i uvođenje policijskog sata noću. Odluka o tom potezu, koji bi se odnosio na celu zemlju, biće doneta u sredu.
  • Boris

    15.11.2021 12:04
    Jel ono beše sloboda kretanja garantovana ustavom?
  • pera

    15.11.2021 11:53
    ..
    Podrska. Kakva crna demokratija u pandemiji? Kad tvoj izbor da se ne vakcinises direktno ubije nekog drugog. Jel se Jugoslavija resila variole vere za nedelju dana, kad su se svi vakcinisali. Jeste. Tako se to radi.
  • Бранислав

    15.11.2021 11:52
    decanski@gmail.com
    сад су невакцинисани на тапету па ће онда доћи на ред и вакцинисани...полако...кад се пробудите из сна схватићете да сте у мишоловци...али ће онда бити касно да реагујете драги Аустријанци...ово у Србији неће моћи да прође...Србија је за Аустрију слободна држава !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet