Više od 90 odsto zaposlenih u federalnim institucijama SAD vakcinisano do isteka roka

Više od 90 odsto zaposlenih u federalnim američkim institucijama primilo je najmanje jednu dozu vakcine protiv korona virusa do današnjeg isteka roka koji je odredio predsednik SAD Džozef Bajden.
Više od 90 odsto zaposlenih u federalnim institucijama SAD vakcinisano do isteka roka
Foto: Pixabay
Bajden je u septembru najavio da će svi radnici saveznih institucija morati da budu vakcinisani, osim ako ne obezbede izuzeće iz zdravstvenih ili verskih razloga.
Neimenovani američki zvaničnik je rekao da je ubedljiva većina zaposlenih potpuno vakcinisana, a da manji broj njih ima potvrde o izuzeću od vakcinacije, koje su ili odobrene ili su u procesu potvrde.
Zaposleni koji odbiju da se vakcinišu ulaze u proces koji može da bude završen otkazom ako ne prime vakcinu ili ne obezbede potvrdu o izuzeću.
 
Rok koji je danas istekao veliki je test Bajdenovog nastojanja da primora ljude širom zemlje da se vakcinišu.
 
Uz pravilo koje obuhvata zaposlene u saveznim organima, Bajdenova administracija nastoji da primora i velike kompanije da uvedu obaveznu vakcinaciju ili testiranje na korona virus za dolazak na posao.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.