Zaev: Državljanin Srbije ipak nije među poginulim putnicima u Bugarskoj

Među 46 putnika koji su poginuli kada se zapalio autobus u Bugarskoj, najviše je bilo državljana Severne Makedonije.
Iako je makedonski premijer Zoran Zaev rekao da je među žrtvama i državljanin Srbije, kasnije je to demantovao i rekao da je taj putnik povređen i da se nalazi u bolnici.
"Jedini državljanin Srbije koji je bio u autobusu koji je izgoreo u Bugarskoj je Ljulzim Sulejmani iz Preševa i on je među sedam preživelih putnika. Kao i njegova verenica iz Kumanova s kojom je išao na putovanje u Istanbul", rekao je Zaev za Kurir.
Sulejmani je sa verenicom iz Kumanova putovao u Istanbul, rekao je Zaev.
 
"Dolaze iz više gradova i različitih su nacionalnosti. U autobusu je bio i stanovnik Preševa koji je bio sa verenicom iz Kumanova te jedna osoba belgijskog državljanstva", rekao je Zaev, preneo je "Jutarnji list".
 
Zaev je za bugarsku agenciju Fokus rekao da je među žrtvama i jedan državljanin Belgije, kao i da je sve te podatke video u listi putnika. Prema njegovim rečima, putnici su bili prosečne starosti između 40 i 50 godina, a najmlađa žrtva je 16-godišnja devojčica.
 
Dodao je i da je sedam preživelih putnika spavalo u zadnjem delu autobusa, a kada je došlo do nesreće oni su probili prozor, iskočili iz autobusa i tako se spasli.
 
"Makedonski ministar unutrašnjih poslova obavestio me je da je kompanija Besa trans, čiji je autobus, turistička kompanija i da je autobus putovao na liniji Istanbul-Sofija-Skoplje", rekao je Zaev.
 
On je dodao da ne zna kojom se brzinom kretao autobus u trenutku nesreće i da će istraga pokazati u kakvom je stanju bilo vozilo.
 
Nesreća se dogodila oko tri sata posle ponoći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, kada se zapalio jedan od četiri autobusa sa severnomakedonskim registarskim tablicama koji su se vraćali iz Istanbula.
  • Larisa

    23.11.2021 11:19
    Užasna tragedija, strahota, tuga do neba ... saučešće porodicama, pokoj duši svima koji su ostali u tom autobusu.
  • Vlada

    23.11.2021 11:08
    Nije mi jasno
    Da autobusi u 21 veku nemaju pojas za vezivanje putnika(ko želi), nemaju automatsko kočenje itd… dakle, vozilo u kojem se prevozi 50 putnika, manje je bezbedno od vozila u kojem se prevozi 4 putnika (automobil).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet