Pooštravanje antikovid mera u Holandiji

Holandski premijer Mark Rute saopštio je danas da će biti pooštrene mere protiv korona virusa, koje između ostalog uključuju zatvaranje barova, restorana i prodavnica u 17 časova.
Pooštravanje antikovid mera u Holandiji
Foto: Pixabay
"Od nedelje sve će u Holandiji u principu biti zatvoreno između 17.00  i 5.00, osim prodavnica sa neophodnim proizvodima", rekao je Rute na konferenciji za novinare u Hagu, gde se okupilo nekoliko desetina demonstranata.
Škole će ostati otvorene uprkos činjenici da je najveći broj novozaraženih među decom.
 
"Treba biti realan, brojevi na dnevnom nivou stalno rastu", rekao je Rute.
Holandske vlasti su zabeležile 21.350 novih infekcija danas, neznatno ispod proseka od 22.258 u poslednjih sedam dana.
 
Bolnice otkazuju zakazane operacije da oslobode krevete dok broj slučajeva dostiže rekordne brojeve uprkos restrikcijama koje su već na snazi i činjenici da je oko 85 odsto odraslog stanovništva vakcinisano.
 
Demonstranti okupljeni ispred ministarstva u Hagu dok je trajala Ruteova konferncija za novinare, imali su megafone i pištaljke. 
Oko skupa raspoređena su policijska kola, kao i policija u opremi za suzbijanje demonstracija iz straha od novih nereda posle više dana napetosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet