Izraelska policija ubila Palestinca optuženog za napade, ubrzo izbili sukobi

Izraelski policajci ubili su danas Palestinca koji je napao nožem ultraortodoksnog Jevrejina u Starom gradu u Jerusalimu.

Ranjeni Izraelac je prenet u bolnicu, a na video snimku postavljenom na društvenim mrežama se vidi kako izraelski granični policajci pucaju na osumnjičenog napadača nekoliko puta dok leži na zemlji.

Posle ovog incidenta izbili su sukobi u Jerusalimu i policija je sredstvima za rasturanje nereda i šok bombama rasterivala palestinske izgrednike, preneli su izraelski mediji.

Policija je rekla da je napadač pokušao da ubode nožem i jednog policajca. 
 
Kako je navedeno, ubijeni napadač je 25-godišnjak sa severa Zapadne obale koji je bio povezan sa palestinskim pokretom Fatah i nije imao dozvolu da bude u Izraelu. 
 
Na drugom video snimku koji je, čini se, autentičan vidi se da naoružani policajci sprečavaju hitnu pomoć da dođe do Palestinca, javio je Asošiejted pres. 
 
Islamski ekstremistički Hamas vladajući u pojasu Gaze je napad označio "novim heroizmom", ali nije preuzeo odgovornost. 
 
Ultraortodoksni Jevrejin je napadnut kraj Kapije Damask, poprišta demonstracija i sukoba Palestinaca i izraelske policije prroteklog proleća tokom muslimanskog meseca posta Ramazana. 
 
Neredi su se tada proširili na druge delove grada, uključujući obližnje mesto sveto i za Jevreje i muslimane što je na kraju izazvalo 11-dnevni rat u Gazi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.