Antivakseri u Nemačkoj planirali ubistvo premijera Saksonije, policija pretražuje lokacije

Nemačka policija pretražila je danas nekoliko lokacija u istočnoj pokrajini Saksoniji u sklopu istrage o, kako su rekli, zaveri da se ubije premijer države Saksonije Mihael Krečman.
Antivakseri u Nemačkoj planirali ubistvo premijera Saksonije, policija pretražuje lokacije
Foto: Pixabay
Pretresi u Drezdenu bili su usmereni na pojedinačne članove grupe aplikacije za razmenu poruka Telegram, gde se raspravljalo o planovima za ubistvo u vezi sa suzbijanjem korona virusa koje sprovodi državna vlada, saopštila je policija, prenosi Radio slobodna Evropa.
Grupa "Dresden Offlinevernetzung", ili Dresden offline networking, došla je u fokus vlasti nakon istrage koju je prošle sedmice objavila televizija ZDF.
Izveštaj ZDF-a otkrio je da su članovi grupe Telegram na sastancima u Drezdenu govorili o ubijanju predstavnika vlade Saksonije.
 
Specijalne snage učestvovale su u racijama koje su pokrenute nakon što su izjave članova grupe Telegram sugerisale da oni možda poseduju oštro oružje i samostrele, objavila je policija Saksonije na Tviteru.
 
Saksonija, koja ima drugu najvišu stopu novih slučajeva korona virusa u Nemačkoj i najnižu stopu vakcinacije, poslednjih sedmica beleži proteste protivnika svih ograničenja u okviru mera protiv korona virusa.
 
Prošlog meseca grupa demonstranata okupila se sa bakljama ispred kuće saksonske ministarke unutrašnjih poslova, što se smatralo implicitnom pretnjom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet