Grupa turista iz Srbije zaglavljena u Zanzibaru zbog otkazanih letova

Situacija sa omikron sojem koronavirusa je poremetila red letenja širom sveta, a zbog otkazivanja letova iz Zanzibara u Beograd ne mogu da se vrate ni neki naši građani.
Grupa turista iz Srbije zaglavljena u Zanzibaru zbog otkazanih letova
Foto: Pixabay (ilustracija)
To javlja RTS, ne navodeći o kolikoj grupi je reč.
Avio-agent Igor Vranješević objasnio je za RTS da su ljudi ostali u Zanzibaru zbog toga što je avio-kompanija "Flaj Dubai" otkazala sve letove do 31. decembra, uključujući i let od Zanzibara do Dubaija.
"S obzirom na to da se radi o niskobudžetnoj kompaniji, tu nije moguće prebacivanje na druge letove, a drugi letovi lete. Sad imamo situaciju da putnici moraju da se obrate na mestu gde su kupili svoje avionske karte da vide šta će dalje - da li će kupovati nove avionske karte u drugim kompanijama ili će na neki način 'Flaj Dubai' vršiti kompenzacije", naveo je Vranješević.
 
Dodatni problem predstavlja i to što su među zaraženima i pojedini piloti i kabinsko osoblje.
 
"Situacija nije toliko dramatična koliko se u ovom trenutku predstavlja. Za kabinsko osoblje, za stjuardese, pilote, veliki je problem korona, ali ozbiljne avio-kompanije prave rezerve", naveo je Vranješević i dodao da u svakom trenutku mogu da reaguju u slučaju otkazivanja letova.
 
Vranješević je istakao da je ključna stvar za svakoga ko putuje da se posavetuje sa nekim ko se razume u pravila i ko može da ih protumači, pošto postoji veliki broj mesta i sajtova na kojima informacije mogu da se prikupe.
 
"Švajcarska ne dozvoljava ulazak vakcinisanima sa 'Sputnjikom' i 'Sinofarmom', ali ako je putnik preležao koronu, on može da uđe u Švajcarsku, bez obzira što je vakcinisan tim vakcinama", kazao je Vranješević.
  • @Niko

    26.12.2021 17:11
    Jesmo malo ljubomorni na sve koji zaradjuju preko minimalca? Bice izbori, pa vidi sta ces, nisu ti krivi skolovaniji i uspesniji ljudi.
  • Niko

    26.12.2021 15:46
    Ko ih terao da idu u Zanzibar,znaci da imaju viska novaca. Sta sada treba drzava da ih vraca? Samozivi treba im ispitati poreklo imovine,da nije korone nebi ni znali gde sve ljudu putuju i dangube. Svi sa legalnim novcima isto da snose troskove a ne drzava a kriminalcima sve oduzeti i na robiju pravo sa aerodroma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet