Iran zabranio časove plesa

Vlasti u Iranu zabranile su da se u zabavištima organizuju časovi plesa, objavljeno je u Teheranu.
Vlasti u Iranu zabranile su da se u zabavištima organizuju časovi plesa, objavljeno je u Teheranu. Kako prenosi lokalna štama, načelnik službe za socijalno staranje Ahmad Esfandijari izjavio je da su upravnici zabavišta u kojima decu uče da plešu nemoralni i rade protiv islamskih vrednosti.

On je upozorio da će sva zabavišta koja budu ignorisala naredbu biti zatvorena i izgubiće licencu za rad, prenosi DPA.

Prema rečima Esfandijarija, zabavišta bi, umesto da uče decu da plešu, trebalo da organizuju dodatnu nastavu iz veronauke.

Islamističke vlasti u Iranu tvrde da su naprijatelji te države započeli kulturološki rat, u kome su cilj mlade generacije Iranaca kojima treba da se nametne zapadnjačka kultura, kako bi zaboravili svoja religijska uverenja.
  • Scotch Bonnet

    16.08.2011 13:58
    Ups ...
    I ovi Talibani su imali obraza da se segace sa Britanskom vladom oko njihovog postupka sa huliganima!?!?!? Zalosno, da ne kazem bedno!!
  • Richard Dawkins

    16.08.2011 07:52
    religija = zlo
  • Tiberius

    16.08.2011 06:17
    klerofasisti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet