Francuska dozvolila medicinarima zaraženim kovidom da nastave da rade

Francuska je dozvolila zdravstvenim radnicima koji su zaraženi korona virusom, ali imaju tek neke ili gotovo nikakve simptome, da nastave da leče pacijente, umesto da se samoizoluju.
Francuska dozvolila medicinarima zaraženim kovidom da nastave da rade
Foto: Pixabay

To je, kako ocenjuje agencija AP, vanredna mera koja ima za cilj da ublaži nedostatak osoblja u bolnicama i drugim medicinskim ustanovama izazvan neviđenim rasplamsavanjem infekcije.

Posebno izuzeće od karantinskih pravila se uvodi za zaposlene u bolnicama, domovima za stare, lekarskim ordinacijama i drugim osnovnim zdravstvenim ustanovama.

Izvan zdravstvenog sektora, za osobe koje nisu obuhvaćene posebnim izuzećem, francuska pravila o karantinu zahtevaju najmanje pet dana samoizolacije za potpuno vakcinisane osobe koje imaju pozitivan test.
 
Čelnici bolnica su istakli da će im nova fleksibilnost za zdravstvene radnike u Francuskoj pomoći da "zapuše" rupe kada je reč o malom broju osoblja.
 
U uputstvima francuskog ministarstva zdravlja se navodi da, gde je to moguće, zaraženi radnici ne smeju da budu u kontaktu sa nevakcinisanim pacijentima ili onima koji su u većem riziku od teških simptoma kovida.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet