Predsednik Filipina: Nevakcinisani građani će biti uhapšeni ako ne budu poštovali karantin

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte izjavio je danas da će nevakcinisani građani biti uhapšeni ukoliko ne budu poštovali mere obavezne izolacije.

"Ako osoba ne poštuje meru obavezne izolacije, ako izađe iz svoje kuće i obiđe zajednicu, biće obuzdana. Policija ima ovlašćenje da hapsi neposlušne osobe", rekao je Duterte u televizijskom obraćanju, prenosi agencija Rojters.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su dnevne infekcije korona virusom na Filipinima danas dostigle najviše nivoe sa 17.220 slučajeva.

"Odgovoran sam za bezbednost i dobrobit svakog građanina Filipina", poručio je Duterte i dodao da svako ko ne odobrava njegovu politiku može da podnesu tužbu protiv njega.
 
Prema podacima sa kraja prošle godine, 49,8 miliona ljudi je u potpunosti vakcinisano, ili 45 odsto njih od 110 miliona stanovnika.
 
S obzirom na to da zemlja beleži sve veći broj slučajeva zaraze koronavirusom, zdravstveni stručnjaci upozoravaju da bi mogli ponovo da izvrše pritisak na zdravstvene sisteme.
 
Na Filipinima je do sada potvrđeno 43 slučaja omikron soja koronavirusa, što je navelo vladu da ranije ove nedelje pooštri mere ograničenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet