Deset ljudskih leševa ostavljeno ispred kancelarije meksičkog guvernera

Nepoznati napadači ostavili su 10 ljudskih leševa ispred kancelarije guvernera meksičke države Zakatekas, saopštila je policija.
Tela, sa vidljivim tragovima prebijanja i nasilja, ostavljena su u terenskom vozilu, pre zore pored božićne jelke na glavnom trgu u glavnom gradu, koji se isto zove Zakatekas.
"Došli su da ih ostave ovde... tela, očigledno pretučena, sa ranama", rekao je guverner Dejvid Monreal.
Federalno odeljenje za javnu bezbednost saopštilo je da je muškarac dovezao vozilo do trga, a zatim izašao i otišao niz ulicu.
 
Odeljenje je saopštilo da savezne agencije šalju pojačanje u Zakatekas da pomognu u istrazi.
 
Nekoliko kartela bori se za prevlast u državi ne birajući sredstva i udružujući se sa lokalnim bandama.
 
Predsednik Andres Manuel Lopez Obrador nije uspeo da značajno smanji broj ubistava u Meksiku. U prvih 11 meseci 2021. bilo je 31.615 ubistava, što je samo 3,6 odsto manje u odnosu na 32.814 u 2020.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet