Bivša liderka Mijanmara osuđena na četiri godine zatvora zbog voki-tokija

Sud u Mijanmaru, zemlji koja je pod upravom vojne hunte, osudio je svrgnutu liderku Aung San Su Ći na četiri godine zatvora po osnovu nekoliko optužbi.
Među optužbama je posedovanje ilegalno uvezenih voki-tokija, rekao je izvor upoznat sa postupkom.
Su Ći (76) je osuđena na dve godine zatvora zbog kršenja zakona o izvozu i uvozu i posedovanja ručnih radio-stanica, i na još godinu zatvora zbog posedovanja kompleta ometača signala, prenosi agencija Rojters.
Ove dve izrečene kazne će teći istovremeno, naveo je neimenovani izvor upoznat sa postupkom.
 
Su Ći je, takođe, osuđena na dve godine po još jednoj optužbi za kršenje zakona o upravljanju prirodnim katastrofama u vezi sa pravilima o korona virusu, rekao je isti izvor.
 
Protiv Nobelovke Su Ći je pred sudom pokrenuto gotovo desetak slučajeva za koje su predviđene ukupne maksimalne kazne od više od 100 godina zatvora.
 
Ona poriče sve optužbe.
 
Mijanmar je u previranju od 1. februara, kada je izveden državni udar na demokratski izabranu vladu Su Ći, što je na kraju rezultiralo sveopštim protestima i zabrinutošću međunarodne javnosti.
 
Su Ći je privedena istog dana kada je došlo do puča, da bi u narednim danima, prema policijskim dokumentima, bilo pronađeno šest ilegalno uvezenih voki-tokija tokom pretresa njene kuće.
 
Ona je 6. decembra osuđena na četiri godine zatvora zbog podstrekivanja i kršenja pravila o korona virusu.
 
Ta kazna je kasnije smanjena na dve godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet