Udruženje advokata Australije: Slučaj Đoković ističe proizvoljnu imigracionu politiku države

Udruženje advokata Australije (ALA) saopštilo je da odluka o ukidanju vize Novaku Đokoviću pokazuje koliko je proizvoljna granična i imigraciona politika države Australije.

"Ovaj slučaj pokazuje koliko su odluke o imigraciji države Australije političkog karaktera", rekao je Greg Barns, portparol Udruženja advokata Australije, prenosi N1.

Udruženje dodaje da diskreciono pravo, dato ministru, znači da političari donose odluke koje mogu imati ozbiljnog uticaja na ljudske živote.
"Ovlašćenja data ministru za imigracije i graničnim službama su vremenom postajala sve veća, bez istovremenog porasta njihove transparentnosti i odgovornosti. U većini slučajeva ne postoji mogućnost žalbe na odluke ministra ili bilo kakvog smislenog preispitivanja tih odluka. Većina ljudi nema sredstava koje Đoković ima kako bi se pravno odbranili od ovakvih stvari", poručili su iz ALA.
 
Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.
  • Amater

    15.01.2022 22:21
    Pitanje
    Koliko su validni ugovori, koje potpisuju premijeri drugih zemalja sa premijerom Australije, ako je odluka ministra iznad odluke suda i odluke premijera?
  • Neko iz Sidneja

    15.01.2022 22:10
    A sta cemo sad?
    Gde su sad svi oni koji se takmice u pljuvanju Novaka u nasoj zemlji? Znaci I sudija I udruzenja advokata znaju sta se dogadja. Kirgiosov brat je takodje advokat. Otkud GA Kirgios podrzava je zna sta je po sredi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.