FOTO: Nevreme zahvatilo Švedsku, Dansku i Nemačku, poginule dve osobe

Najmanje dve osobe su stradale, ulice su poplavljene a hiljade domaćinstava ostalo je bez struje pri prolasku oluje Malik, objavile su danas vlasti.
U oluji koja je tokom prošle noći zahvatila sever i istok Nemačke stradala je jedna osoba a dve su teže povređene.
 
U Danskoj je jedna 78-godišnja žena stradala u naletu snažnog vetra kada je otvorila vrata, saopštila je policija.
Švedska i danska meteorološka služba upozorile su na porast nivoa vode i naveli da je vetar dobio snagu uragana tokom noći.
 
Most Oresund dug 7,8 kilometara koji povezuje Dansku i Švedsku bio je zatvoren za saobraćaj od sinoć do danas pre podne.
Švedske vlasti savetovale su stanovnicima da izbegavaju kretanja koja nisu neophodna tokom vikenda zbog isčupanog drveća i predmeta koje nosi vetar.
 
U Malmeu na jugu Švedske služba spasavanja je tražila od javnosti da se udalji od oblakodera jer neki njegovi delovi oštećeni u oluji mogu da padnu na zemlju. Na jugu i u centru Švedske desetine hiljada stanovnika ostalo je bez struje, navele su elektro kompanije.
 
Blizu Berlina 58-godišnjak je stradao sinoć kada je pala električna tabla na njega dok je šetao psa.
 
 
U Bremenu je drvo palo na prolaznika i teško ga povredilo, dok je na severoistoku Nemačke jedan motociklista teško povređen kada je udario u drvo koje je palo na kolovoz. Brojna vozila oštila su srušena stabla.
 
Železnički saobraćaj je delimično prekinut sinoć u više regiona Nemačke, na severu i istoku zemlje, između Hamburga, Berlina i Bremena, a poremećen je i danas zbog srušenog drveća ili grana na pruzi.
 
Meteorološka služba upozorila je danas da se očekuje jak vetar u tim oblastima kao i na jugu Nemačke.
 
 
Hamburg je takođe pogodjen nevremenom i čuvena riblja pijaca je poplavljena.
 
Danas ne saobraćaju vozovi između Hamburga i Binca na Baltičkom moru, kao ni između Berlina i Binca, saopštila je nemačka železnička kompanija Dojče ban.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.