Građani Harkova na ulicama: Zaustavite rusku agresiju

Hiljade građana Harkova izašlo je na ulice tog drugog po veličini ukrajinskog grada u blizini granice s Rusijom, noseći transparente s natpisom "Harkov je Ukrajina" i "Zaustavite rusku agresiju".

Kako navodi agencija Rojters, nedelje diplomatskih napora nisu dovele do napretka u smanjenju napetosti.

Moskva demantuje da planira napad na Ukrajinu, ali zahteva bezbednosne garancije, uključujući i to da Ukrajina neće ući u NATO.

Harkov, industrijski grad 42 kilometra od granice s Rusijom na istoku zemlje, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski označio je kao metu mogućeg ruskog napada, ali je njegov portparol kasnije izjavio da je on to rekao samo hipotetički.
 
Demonstranti u Harkovu su pevali nacionalnu himnu i mahali ukrajinskim zastavama, kao i zastavama saveznika koji podržavaju Ukrajinu - SAD, Velike Britanije i Evropske unije.
  • Lav

    13.02.2022 23:57
    Placenici
    Samo vi navijajte za SAD oni ce vam doci glave
  • .

    06.02.2022 08:17
    @Nikola

    Ako navijate da vecinski ruskim narodom nastanjen deo Ukrajine bude pripojen Rusiji, onda navijate i da Kosovo bude pripojeno Albaniji ili barem nezavisno.

    Dupli standardi i jednostranost na kvadrat
  • Nikola

    05.02.2022 23:11
    OMG, pa kakve su ovo vesti? U milionskom gradu na ulicu izaslo par stotina ukrajinskih placenika, ekstremno desne orijentacije... Grad u kome zivi 95% Rusa, koji sto je i normalno govore ruski, pripadaju RPC i najnormalnije je da ce docekati rusku armiju kao oslobodilacku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet