Vodeći naučnik Bele kuće maltretirao zaposlene, ali neće dobiti otkaz

Vodeći naučnik Bele kuće Erik Lender prekršio je propise o radom okruženju, maltretirajući zaposlene i odnoseći se prema njima sa nepoštovanjem.
To je saopštila administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena.
Lender, direktor Kancelarije za naučnu i tehnološku politiku u Beloj kući i Bajednov savetnik za nauku, ipak neće izgubiti posao, ali će morati da ide na psihološko savetovanje.
Bela kuća je navela da je pronašla "pouzdane dokaze" protiv Lendera tokom procesa interne revizije, pokrenutog na osnovu žalbe zaposlenih u Kancelariji za naučnu i tehnološku politiku.
 
Lender je ponašanjem prekršio direktivu koju je Bajden doneo prvog dana po stupanju na dužnost, navodeći da očekuje "iskrenost i pristojnost" svih zaposlenih u njegovoj administraciji i da će oni koji pokažu nepoštovanje prema drugima momentalno dobiti otkaz.
 
Bela kuća je navela da revizijom nisu pronađeni "verodostojni dokazi" o diskriminaciji na osnovu pola i da premeštanje zaposlenog koji je podneo žalbu protiv Lendera "smatra prikladnim".
 
Lender se u petak izvinio zaposlenima u Kancelariji koju vodi, priznajući da je sa kolegama razgovarao "sa nepoštovanjem ili na ponižavajuć način".
 
"Zaista mi je žao zbog mog ponašanja. Naročito želim da se izvinim onima od vas prema kojima sam se loše odnosio ili koji ste tome prisustvovali", naveo je Lender.
  • Kiki

    08.02.2022 08:34
    Kod nas predsednik na televiziji maltretira svoje podcinjene pa nikom nista. Ministri kradu i ne odgovaraju za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.