VIDEO: Nemački aktivisti se zalepili za asfalt, policija i besni vozači ih odlepljivali

Demonstranti su u ponedeljak u Berlinu ponovo blokirali prometne ulice, protestujući protiv bacanja hrane i za ekološku poljoprivredu.
Oni su se ponovo, kao i proteklog vikenda, sami zalepili za kolovoz zapadnog dela autoputa A100 što je prouzrokovalo duge kolone na inače vrlo prometnom delu autoputa.
Lokalni mediji javljaju kako su besni vozači izlazili iz automobila i sami pokušali nasilno da uklone protestante sa kolovoza.
Aktivisti su pod sloganom "Spasimo hranu" protestovali protiv bacanja hrane i tražili okretanje prema "ekološki održivoj" poljoprivredi koja neće proizvoditi toliko gasova sa efektom staklene bašte.
 
Ovi protesti traju već nekoliko nedelja u Berlinu, Hamburgu i Minhenu.
 
 
Organizatori protesta su policiju optužili da je tokom proteklih skupova demonstrante koji su se zalepili za autoput skalpelom odvajala od ulice.
 
"Postoje i drugi načini da se protestanti odvoje od asfalta koji nisu tako opasni", rekla je jedna od potrparolki inicijative "Poslednja generacija" koja stoji iza ove serije protesta.
 
Inicijativa između ostalog traži da se maloprodaja zakonski obaveže na to da se hrana kojoj je istekao rok trajanja, a koja je još uvek pogodna za ljudsku upotrebu, donira socijalnim udruženjima i podeli siromašnima.
  • nemus

    08.02.2022 08:44
    e
    ovo je već pošteno , a ne ko ovi naši bahati još bi da biju vozače , lepo se zalepite i dok ne plate ne odlepljujte se !
  • Nemanja

    08.02.2022 00:06
    Podsetnik
    ...čisto podsetnik za one koji su pre par nedelja tvrdili kako "nigde u Evropi policija ne dozvoljava blokadu auto puta!" ;)
  • Djuri

    07.02.2022 22:08
    Politicari
    Opet ce nove poreze i pravila da uvode kako bi bogati bili bogatiji ,cim se ekolozi lepe za asfalt.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet