Bil Gejts: Smanjen rizik od kovida, ali sledi nova pandemija

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts izjavio je da se dramatično smanjio rizik od koronavirusa, ali je dodao da je sigurno da dolazi nova pandemija.
Bil Gejts: Smanjen rizik od kovida, ali sledi nova pandemija
Foto: Pixabay
Gejts je za CNBC, na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, rekao da će verovatno to biti pandemija izazvana još jednim patogenom iz porodice koronavirusa.
Međutim, Gejts je dodao da bi napredak u medicinskoj tehnologiji mogao da pomogne svetu da se bolje izbori sa novom pandemijom, ako se još sada investira u nju.
"Imaćemo novu pandemiju. Sledećeg puta biće u pitanju novi patogen", rekao je Gejts.
 
On je ocenio i da posle dve godine od početka pandemije koronavirusa, on više nije toliko opasan, pošto je globalna populacija stekla određeni nivo imuniteta, kao i uzevši u obzir činjenicu da je poslednji soj - omikron manje zarazan od prethodnih.
  • mali perica

    19.02.2022 09:54
    Oooo dobri naš Billy ..... sve me strah da se nije konsultovao sa Željkom Mitrovićem u vezi inovacija.
  • Драган

    19.02.2022 09:08
    Све
    Све припремљено за ниви изрежирани талас нове заразе на којој ће богатуни још више дасе обогате а сиротиња још више страда.
  • Stvarno

    19.02.2022 09:08
    Kako je dobar Bil Gejts, stvarno se vidi da mu je najvažnije da svim ljudima na svetu bude bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.