Zelenski: Ukrajina je štit Evrope, potreban jasan raspored za prijem u NATO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski predložio je danas sastanak sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom, u trenutku sve veće napetosti.
"Ne znam šta ruski predsednik želi, zato predlažem da se sastanemo", rekao je Zelenski na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.
Dodao je da je Ukrajina "štit Evrope" protiv ruske vojske i pozvao zapadnjake da povećaju svoju pomoć.
"Cenimo svaku pomoć, ali svi moraju da shvate da to nisu dobrotvorni prilozi koje Ukrajina treba da traži. To je vaš doprinos bezbednosti Evrope i sveta. Tamo gde je Ukrajina bila štit osam godina", rekao je Zelenski.
 
Predsednik Ukrajine je takođe zatražio "jasan i ostvariv" kalendar za pristupanje NATO-u.
 
"Suočen sa Rusijom, Zapad bi trebalo da podrži Ukrajinu i njene odbrambene sposobnosti i da joj da jasan i ostvariv raspored za prijem u NATO", rekao je Zelenski.
  • Vladimir

    20.02.2022 13:46
    Ukrajina nije štit evrope,Ukrajina je žrtveni jarac zapada.Toliko su zaslepljeni da mi idu na živce!
  • Rusija ce

    20.02.2022 09:06
    se odbraniti
    Rusija ce se odbraniti isto kao i 1860 god kada su Britanija, Francuska i Turska napali Krim sa 1 milion vojnika. Da podsetim u Krimskom ratu je poginulo 400.000 Britanaca, Francuza i Turaka tako da je Krim i danas u Rusiji. Rusa je tada u odbrani Krima poginulo 140.000 i sigurno danas se toga secaju, i nece dozvoliti da ih toliko pogine, ako ponovo budu napadnuti upotrebice nuklearno oruzije.
  • Ja Pa Ja

    20.02.2022 08:09
    Mi pa Mi
    Sve i da su doneli mobilni telefon internet ćirilicu da mogu da je koristim ne daje im pravo da s..u po mene i da kad im padne na pamet ubijaju naš ili tuđu decu "milosrdni Anđelom" Očigledno ste fascinirani njihovom mantrom demokratije. Za mene je demokratija kada v možete da birate ćirilicu internet i mobilni telefon i da s..u po vama a meni ne trebaju ni rusi ni amerikanci,nego da ovde u Srbiji mirno živim. Želim Vam sve najbolje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet