NATO: Očekujemo napad Rusije na Ukrajinu, stotine aviona su u pripravnosti

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da očekuje veliki napad Rusije na Ukrajinu i da je stotinu aviona Alijanse u stanju borbene pripravnosti.
NATO: Očekujemo napad Rusije na Ukrajinu, stotine aviona su u pripravnosti
Foto: FoNet
Ocenio je da je ovo najopasniji trenutak za evropsku bezbednost "u naše doba".
Stoltenberg je ponovio poziv Rusiji da odustane od planova za napad, prenela je Hina.
"Sve ukazuje na to da Rusija nastavlja da planira napad širokih razmera na Ukrajinu", rekao je on posle sednice Saveta NATO - Ukrajina.
 
Stoltenberg je poručio kako NATO nastavlja da poziva Rusiju na odustajanje od njenih planova za napad. Kako je rekao, nikada nije prekasno za odustajanje od napada.
 
Stoltenberg je ocenio da je ovo najopasniji trenutak za evropsku bezbednost "u naše doba".
 
Ukazao je da je Rusija najavila povlačenje svojih snaga s ukrajinskih granica, ali radi suprotno i nastavlja da ih jača. Takođe nastavlja, naveo je Stoltenberg, provokacije u Donbasu tražeći izgovor za rat.
 
Stoltenberg je poručio da će NATO nastaviti da pruža političku podršku Ukrajini, učiniti sve da zaštite saveznike od agresije i da Alijansa ima stotinu aviona u visokom stanju pripravnosti.
 
Donbas je skraćeni naziv od Donjecki bazen uglja, područja na istoku Ukrajine koje obuhvata oblasti Donjeck i Lugansk. Ruski predsednik Vladimir Putin u ponedeljak je potpisao uredbu o priznanju nezavisnosti te dve separatističke oblasti na istoku Ukrajine.
  • Slobodan

    24.02.2022 07:59
    Pravda
    Pravda je stigla, nakon molitva i upozorenja da se prestane sa napadima na civilne objekte i stanovnistvo u oblasti Lugansk i Donjeck. Rusija je ponovo pokazala da hoce i moze da odbrani sve koji joj zatraze pomoc, a vasi spremni avioni su ostali prizemljeni u svojim bazama. Ukrajinski narod je zahvalan Rusima na oslobodjenju od domacih izdajnika i stranih placenika, koji su krivi za celu situaciju u Ukrajini.
  • Zemlja čudesa

    23.02.2022 07:58
    Valja testirati S-400 i S-500 u radu.
  • Kon Fu Ce

    22.02.2022 23:56
    Zato
    Za babino brašno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet