Vitalij Kličko: Uzeću oružje da se borim

Bivši bokserski šampion u teškoj kategoriji Vitalij Kličko rekao je da će, zajedno sa bratom Vladimirom, uzeti oružje da se bori u krvavom ratu nakon ruske invazije na njihovu domovinu Ukrajinu.
Vitalij Kličko, koji je od 2014. gradonačelnik Kijeva, rekao je da je spreman da se bori.
 
"Nemam drugog izbora, moram to da uradim. Boriću se", rekao je 50-godišnjak, prenosi Gardijan.
Vitalij Kličko je rekao da je Kijev ugrožen i da je glavni prioritet rad sa policijskim i vojnim snagama na podršci kritičnoj infrastrukturi, uključujući isporuku struje, gasa i vode za građane.
 
Rekao je da su civili spremni da brane Kijev kao vojnici.
"Verujem u Ukrajinu, verujem u svoju zemlju i verujem u svoj narod", rekao je Vitalij Kličko.
 
Bivši šampion u teškoj kategoriji Vladimir Kličko se ranije ovog meseca prijavio kao rezervista u vojsku Ukrajine, rekavši da ga je ljubav prema svojoj zemlji primorala da je brani.
 
"Ukrajinski narod je jak. I ostaće veran sebi u ovom strašnom iskušenju. Narod koji čezne za suverenitetom i mirom. Narod koji ruski narod smatra svojom braćom i zna da oni u suštini ne žele ovaj rat. Ukrajinski narod je izabrao demokratiju. Ali demokratija je krhak režim. Demokratija se ne može braniti sama, potrebna je volja građana, zalaganje svih. U suštini, nema demokratije bez demokrata" napisao je u objavi u četvrtak.
  • F

    26.02.2022 10:05
    F
    Bravo Vitalij! Kada ti napadne neko tvoju drzavu,treba je braniti kao patriota a ne bezati! Da nije toga nebi postojali ni drzave ni narodi!!! Onaj koji bezi taj nezasluzuje da bude primljen u bilo koju drzavu!!! Bravoooo
  • Nemanja

    26.02.2022 08:15
    Nemanja
    Svaka cast!!! Ovi nadi bi pobegli prvom prilikom i grickali svoje bogatstvo! Albance mozes mrzis,nevolis...ali moras daih postujes!!! Zasto?! Zato stosu narod od reci a dati rec je dug! Dali su rec dace stvoriti svoju drzavu i uspeli su u tome!!! E Srbiiiii....
  • Zis

    25.02.2022 22:39
    Sto nisi uzeo pusku da budes prvi u Dombasu,kao što si bio prvi kada ste pravili Majdan.
    Doslo i do tvoje fotelje pa sad da je branim,nesrecnice prodani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.