Putin pozvao ukrajinsku vojsku: Uzmite vlast u svoje ruke

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je danas ukrajinsku vojsku da preuzme vlast u svoje ruke.
"Još jednom se obraćam vojnicima Oružanih snaga Ukrajine. Uzmite vlast u svoje ruke. Ne dozvolite neonacistima i "banderovcima" da koriste vašu decu, vaše žene i starce kao žive štitove. Moguće je da ćemo se s vama lakše dogovoriti, nego s ovom bandom narkomana i neonacista koja je zasela u Kijevu i uzela kao taoce čitav ukrajinski narod", kazao je Putin u video obraćanju tokom savetovanja sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.

Dodao je da se ruska vojska sada uglavnom sukobljava, kako je rekao, sa nacionalističkim jedinicama.

"Nacisti u Ukrajini deluju kao teroristi, postavljaju sisteme za raketno navođenje u Kijevu i Harkovu", izjavio je Putin.
 
Ruski predsednik je rekao i da "ruska armija tokom specijalne operacije u Ukrajini ispunjava svoju vojničku dužnost uspešno, rešavajući zadatak zaštite bezbednosti i zaštite otadžbine".
 
"Glavne borbe ruska armija, kao što je bilo i očekivano, ne vodi protiv regularnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, nego protiv nacionalističkih formacija koje su, kao što je poznato, neposredno odgovorne za genocid u Donbasu i krv mirnih građana narodnih republika", rekao je Putin tokom savetovanja sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.
  • IvanN

    26.02.2022 10:46
    Zivio Putin.
  • oXo

    26.02.2022 00:49
    SSSR nisu osnovale Rusija i Ukrajina već komunisti koji su do tada jedinstvenu carsku Rusiju podelili na republike, a Rusku republiku i na pokrajine, sve u skladu sa Lenjinovom teorijom da se u višenacionalnoj državi najveća nacija mora podeliti. Tako je i Tito podelio Srbiju.
  • Marko, Liman

    25.02.2022 23:20
    Gde se taj dečko kopča?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.