Stoltenberg osuđuje Putinovu odluku o stanju pripravnosti; Bela kuća: Putin izmišlja pretnje

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da je stavio u stanje pripravnosti snage za odvraćanje.

"To je opasna retorika i takvo ponašanje je neodgovorno", izjavio je Stoltenberg u intervjuu za CNN.

Istakao je da takva retorika u kombinaciji sa onim što se događa u Ukrajini, gde Rusija vodi rat protiv nezavisne i suverene države, čini situaciju još ozbiljnijom.

Stoltenberg je dodao da Rusija ne preti samo Ukrajini, nego i članicama NATO-a, jer zahteva da Savez povuče sve svoje snage iz istočnih članica.
 
Bela kuća: Putin izmišlja pretnje
 
Portparolka Bele kuće Džen Psaki rekla je da je odluka ruskog predsednika da stavi ruske nuklearne snage u stanje visoke pripravnosti "deo šireg obrasca neprovocirane eskalacije i izmišljenih pretnji iz Kremlja".
 
"Ovo je zaista obrazac koji smo videli od predsednika Putina tokom ovog sukoba, a koji proizvodi pretnje koje ne postoje kako bi se opravdala dalja agresija — i globalna zajednica i američki narod bi to trebalo da sagledaju kroz tu prizmu", rekla je Psaki.
 
Na pitanje o daljoj vojnoj pomoći ili sankcijama, Psaki je rekla da su SAD spremne da pošalju više humanitarnih, ekonomskih i odbrambenih vojnih zaliha.
 
Putin je u nedelju objavio da su snage ruske vojske za odvraćanje, koje mogu uključivati i nuklearnu komponentu, stavljene u stanje pripravnosti.
 
Tu svoju odluku Putin je opravdao agresivnim izjavama čelnika NATO-a prema Rusiji i "nezakonitim" ekonomskim sankcijama koje su joj nametnute nakon invazije na Ukrajinu.
  • 56

    28.02.2022 07:03
    Baš bezobrazni
    Stoltenberg i Bela kuća su iznenađeni i uvređeni. Šta su očekivali posle besomučnog i bezobraznog guranja prsta u oko Rusiji?
  • hugo boske

    28.02.2022 01:37
    jel realno
    hahahaha realno ja mislio lik troluje vidi stvarno putin na stiklama e sta necu sve videti
  • alfa

    28.02.2022 01:13
    Da si vreme koje ti je bilo potrebno da napises komentar potrosio na guglu ili youtube-u video bi na desetine snimaka i slika gde se jasno vidi kako Putin stoji na "skrivenim stiklama",imas cak i par clanaka o tome,vrlo ih je lako pronaci.Ali verovatno bi rekao ne verujem i da ga licno vidis kako ih oblaci,je on je PUTIN,uopste nije mali isfrustrirani kepec.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.