Zelenski: Rusija je država terorista, to treba reći i zvanično

Više od 20 osoba poginulo je jutros kada je ruska krstareća raketa pala na centralni trg Slobode u Harkovu, što je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ocenio kao "teroristički napad".

Nezavisna ukrajinska agencija UNION navodi da je pri tom napadu na najveći trg u Evropi oštećeno i nekoliko zgrada, o čemu je objavila i snimak.

"Harkov, udarac krstarećom raketom na najveći trg u Evropi. Trg Slobode. Desetine žrtava", rekao je Zelenski dodajući da je raketa ispaljena iz ruskog Belgoroda, 40 kilometara od rusko-ukrajinske granice i 70 kilometara od Harkova.

Po njegovim rečima, to ne samo da je ratni zločin, već i teror protiv Ukrajine.
 
"To je teror protiv grada, teror protiv Ukrajine. Na trgu nije bilo vojnih ciljeva. Kao ni u stambenim rejonima gde udaraju višecevnim bacačima. Raketa na centralni trg – to je otvoreni, ničim ne prikriveni teror. To je ratni zločin, državni terorizam Ruske Federacije. Posle ovoga - Rusija je država terorista. Očigledno da treba da bude i zvanično", kazao je Zelenski.
 
Ukrajinski predsednik je pozvao međunarodnu zajednicu da odmah reaguje i osudi Rusiju za državni terorizam.
  • Carls Tejlor

    02.03.2022 13:48
    Pravilnije je reci da drzavu Rusiju predvode teroristi i ratni zlocinci, a svi znamo koliko je, broj jedan svetski terorista botoksirani Putin, ubijao civila i unistavao imovinu i generalno unesrecio ljudi u Ceceniji, Gruziji, Siriji a evo sada nazalost i u Ukrajini. Prejadno je i istovremeno zastrasujuce jda tako jedna ocajna, nesrecna i iskompleksirana greska prirode, delta muzjak ubica Putin, ima cak ovoliku podrsku raznih nesrecnika koji ovde komentarisu. Ja bih se iskreno zabrinuo za sebe na vasem mestu.
  • Novosadjanka

    01.03.2022 19:45
    Predsednik Ukrajine
    Hm, ne verujem mu ništa. Taj čovek je hladnokrvno žrtvovao sopstveni narod, znajući vrlo dobro šta će da se desi kad Ukrajina počne da sarađuje sa NATOm i približava NATO trupe Ruskim granicama. I znao je vrlo dobro šta će da se desi kad odbije pregovore sa Rusijom. I sad se pravi heroj, ali je zbog članstva u NATU, koje Ukrajina neće nikad dobiti jer je ta ponuda bila tačno sa ciljem da se provocira Rusija i ništa više, dozvolio rat i napad na Ukrajinu. Umesto da kao dve bratske države sarađuju i budu još jača sila, on se prodao NATO paktu i zapadu. Zar nisu ništa naučili na primeru Jugoslavije? Rusija je saterana u ćošak i svi su znali kako će reagovati, jer su ostali bez alternativa. Ali Zelenski je učestvovao u celom tom zaludnom dogovoru sa NATO paktom znajuči tačno šta će se desiti (ako nije znao onda je ekstremno glup), i sad izigrava žrtvu. Ko god je stradao u Ukrajini, velika krivica leži upravo na njemu.
  • Cccc

    01.03.2022 17:54
    Preko 14000 hiljada civila je poginulo od neonacista u Donbasu od 2014.godine,sta je to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.