Stoltenberg o pretnjama Rusije: NATO za sada nema potrebu da menja pripravnost nuklearnih snaga

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je u Poljskoj da savez ne vidi potrebu da menja nivo pripravnosti nuklearnih snaga, uprkos pretnjama Rusije.
Stoltenberg o pretnjama Rusije: NATO za sada nema potrebu da menja pripravnost nuklearnih snaga
Foto: Pixabay

Ruska vojska je juče saopštila da je stavila snage za nuklearno odvraćanje u stanje visoke pripravnosti, u skladu sa naredbom predsednika Vladimira Putina.

"Uvek radimo ono što je potrebno da zaštitimo naše saveznike, ali ne smatramo da postoji potreba sada da menjamo nivo pripravnosti nuklearnih snaga NATO", rekao je Stoltenberg agenciji AP posle sastanka s predsednikom Poljske Andžejem Dudom u vojnoj bazi u Lasku u Poljskoj gde su i poljski i američki borbeni avioni.

NATO nema svoje nuklearno oružje, ali ga imaju tri njegove članice: SAD, Velika Britanija i Francuska.
 
Rusija je u četvrtak počela napad na Ukrajinu, a predsednik Vladimir Putin upozorio sve koji bi mogli biti "u iskušenju da se umešaju" da treba da znaju da će "odgovor Rusije biti trenutan i da će vas dovesti do takvih posledica sa kojima se nikada u svojoj istoriji niste suočili".
  • milicica

    01.03.2022 15:11
    cackate
    Kao sto ste licno vi Nato sirili medijski lazi o nama i Kosovu i bombardovali nas bez razloga i zabranili i nemacki film koji je snimljen i gde se sve vase lazi izmisljotine iznete i sad ta vasa medijska propaganda isto radi i Rusima ali istina je jedna i nista se nece i ne moze sakriti a vasa imena ce se spominjati i vasa deca ,unuci ce nositi zig srama za vjeki vjekova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet