Šel prestaje da kupuje rusku naftu i gas

Energetski gigant Šel saopštio je danas da prestaje da kupuje rusku naftu i prirodni gas i da zatvara svoje benzinske stanice u zemlji.
Šel prestaje da kupuje rusku naftu i gas
Foto: 021.rs
To se dešava usred međunarodnog pritiska na kompanije da prekinu veze sa Rusijom zbog invazije na Ukrajinu.
Šel će postepeno prestati da kupuje sve ruske ugljovodonike, uključujući sirovu naftu, naftne derivate, prirodni gas i tečni prirodni gas.
Odluka je doneta nekoliko dana nakon što je ukrajinski ministar spoljnih poslova kritikovao Šel zbog toga što je nastavio da kupuje rusku naftu i nastavio da posluje sa ruskom vladom.
 
Izvršni direktor Šela Ben van Beurden rekao je da je kompanija svesna da njena prošlonedeljna odluka da kupi rusku sirovu naftu, od koje proizvodi benzin i dizel, nije bila ispravna i da mu je žao.
  • dejan

    08.03.2022 16:04
    vratiće poslovanje u rusiju kad sve bude gotovo, kapital je to
  • Mogu i ja tako

    08.03.2022 14:30
    OK prelazim na OMV pa cu na NIS
  • Sjdhs

    08.03.2022 13:33
    Bravo, tako treba....ovo su m.da...kada s.res, onda s.res do kraja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.