Hrvatska vlada: Na Zagreb pala bespilotna vojna letelica, stigla iz pravca Mađarske brzinom 700 km/h

Vlada Republike Hrvatske oglasila se povodom incidenta koji se dogodio sinoć u Zagrebu, kada se obrušila bespilotna letelica u prestonicu ove države.

Tim povodom u Uredu vijeća za nacionalnu sigurnost održan je sastanak nadležnih tela sigurnosno-odbrambenog sastava. 

Kako se navodi, sve nadležne službe reagovale su odmah po padu bespilotne letelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski vazdušni prostor ušla iz smera istoka prema zapadu, odnosno iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700 kilometara na čas, na visini od 1.300 metara.

"U toku je kriminalističko istraživanje u saradnji kriminalističke policije i vojne policije, a u koordinaciji sigurnosno-odbrambenog sastava preduzimaju se i druge mere, uključujući i međunarodnu saradnju, posebno sa NATO savezom, kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja", navodi se u saopštenju.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je da je policija sinoć oko 23 sata primila više dojava građana da su na širem području Jaruna osetili detonaciju i da su uočeni predmeti koji padaju iz vazduha.
 
Na licu mesta je pronađen veći krater i u blizini dva padobrana. 
 
Izveštaja o povređenima nema, ali je oštećeno nekoliko parkiranih vozila.
  • Istoričar

    11.03.2022 14:38
    Kada je 1987. Matijas Rust malim avionom Cesna 172 preleteo pola Evrope te je sleteo u Moskvu na Crveni trg- to je označilo kraj Varšavskog pakta i kraj "moćnog" SSSRa.
    Da li i ovaj događaj znači slično?
  • Gagi

    11.03.2022 11:59
    Pa gde je Nato,zar nisu to primetili ?Bogami,gadno skripi ta osovina…
  • Mile

    11.03.2022 11:51
    Žuti
    To im je putin poslao žuti karton.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.