Predsednik Hrvatske: Bespilotna vojna letelica stigla iz Ukrajine, ovo je ozbiljan incident

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da znaju kakva se letelica srušila sinoć u Zagrebu, navodeći da nikakvu dojavu o njenom dolasku nisu dobili.

"Objekat je leteo iznad Mađarske više od 40 minuta, u hrvatskom prostoru leteo je manje od sedam minuta i srušio se na područje Jaruna, srećom bez žrtava. Ovo je ozbiljan incident i tako ga tretiramo. Istraga je u toku, želimo da utvrdimo sve detalje. Pozivam građane da budu mirni, jer ovakve stvari se u sukobima ovakve vrste mogu dogoditi", kaže Milanović.

Po njegovim rečima, procena je da incident nije usmeren protiv Hrvatske, dodajući da je to "prvi i drugi utisak". Kako je objasnio, moraju da utvrde kako je moguće da je došlo do ovog incidenta i da letelica veličine aviona nije srušena na putu od Ukrajine do Zagreba.

"Trenutno je predmet ozbiljne istrage kako je moguće da ovo niko nije primetio. Pitanje je da li je Hrvatska s ovim nivoom odbrane mogla išta da napravi. Bilo je vrlo kratko u našem vazdušnom prostoru... Kako je moguće da jedna nesofisticirana letelica provede više od sat vremena iznad članica NATO-a i da niko ne primećuje. Uključene su vojne službe u istragu. Kako stvari zasad stoje, letelica je doletela iz prostora Ukrajine, srušila se iznad Zagreba kada je ostala bez goriva", dodaje Milanović.
 
Kako je prethodno saopštila Vlada Hrvatske, bespilotna vojna letelica kretala se brzinom od 700 kilometara na čas na visini od 1.300 metara. 
 
Na mestu na kom je letelica pala nastao je krater, oštećeno je nekoliko vozila, a žrtava nije bilo. Građani su javljali da su osetili jaku detonaciju i da su uočili predmete koji padaju iz vazduha. U blizini kratera nađena su dva padobrana.
  • @Haha

    14.03.2022 18:17
    ???
    "...rekao je Vučić seljanima u Titelu i vjerojatno bio u pravu. Iako su mu nogometni navijači s Kosova dronom vozali albansku zastavu pred nosom pola sata usred Beograda..."

    to si naravski zaboravio ko i tvoj preCednik....HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA!!!!!!!
  • Haha

    14.03.2022 10:15
    Za dron spremni
    A i ne bas
  • VladaNS

    13.03.2022 20:06
    Pozz za NATO
    Gariše moje (NATO)... Prošla Vam je letelica stara 40 godina ispod svih radara preko dve NATO zemlje i Vi bi da se kačite sa velikim medvedom.
    Sada vidite da ste mali pekinezeri u odnosu na velikog grizlija i koliko rizikujete bezbednost sopstvenog naroda zbog zapadne pokvarene lisice.
    Ja da sam na Vašem mestu smirio bi strasti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.