NATO zabrinut zbog mogućnosti da Rusija upotrebi hemijsko oružje u Ukrajini

NATO je zabrinut da bi Rusija mogla da upotrebi hemijsko oružje u operaciji u Ukrajini, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.
NATO zabrinut zbog mogućnosti da Rusija upotrebi hemijsko oružje u Ukrajini
Foto: Pixabay
"Apsurdne" tvrdnje Moskve o biološkim laboratorijama i hemijskom oružju deo su "dugačke liste laži", što izaziva zabrinutost zbog mogućnosti takvog napada", upozorio je šef NATO, javio je CNN.
"Oni su tvrdili da nisu planirali invaziju na Ukrajinu, ali jesu. Tvrdili su da povlače svoje trupe, ali su potom poslali još više. Oni tvrde da štite civile, ali ubijaju civile", rekao je on na konferenciji za novinare u Briselu, dodajući da "brutalna" invazija ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu "prouzrokuje smrt i razaranja svaki dan".
"To je šokiralo svet i uzdrmalo međunarodni poredak", dodao je on.
  • piskaralo

    16.03.2022 11:34
    sve je jasno, amerikanci najavljuju svoj sledeći korak
  • X

    15.03.2022 19:42
    Pa svi bi trebali biti zabrinuti
  • Milana

    15.03.2022 19:00
    Odvratno
    Bestijalni propagandni rat se nastavlja. Prvo su zabranili i ućutkali sve medije, sad traže "razlog" kao u Iraku da se umešaju i Ukrajinu sravne u potpunosti. Cilj Rusije je postavljanje pro ruske vlasti, a da su Rusi hteli mogli su odmah "potrovati" stanovništvo, a ne da im vojnici ginu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet