Zelenski: Ukrajina će postati članica Evropske unije za nekoliko meseci

Zahtev Ukrajine za članstvom u EU ​​mogao bi biti odobren za nekoliko meseci, kaže predsednik te zemlje Volodimir Zelenski.

On je rekao da je razgovarao sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i da očekuje brz napredak u vezi sa zahtevom Ukrajine za  članstvom u EU.

Prema njegovim rečima, Fon der Lajen je "obećala da će učiniti sve što je moguće da ubrza pridruživanje Ukrajine EU".

"Postaćemo punopravni član EU. Birokratski procesi koji inače traju godinama biće ubrzani i skraćeni", izjavio je Zelenski.
  • Bojan

    22.03.2022 11:40
    @baja

    Opet ložači na umiruću državu bacaju na fantazije o propasti EU...
  • baja

    19.03.2022 20:20
    dron u zagrebu
    za par meseci neće imati gde da te prime
  • Analitičar

    19.03.2022 11:36
    @"@ Analitičar"
    Slažem se!
    Ali mislim da tu postoji prostor za dinamiku. Javnost u Srbiji je toliko izmanipulisana daje to strašno. Naš dežurni najbolji student prava- skoro kao ekspert za energetiku- košarkaški trener- majstor za frižidere- najbolji manipulator- .. i sve ostalo, ali PRE SVEGA pragmatičar koji se rukovodi samo time da ostane na vlasti, verujem da bi mogao brzo da prilagodi priču i da je većini izmanipulisanog, izmučenog naroda i proda. Zajedno uz koferčetovu promenjenu pesmicu!
    EU bi na taj način DUGOROČNO eliminisala Putina sa ovih prostora. Isto kao i u Bugarskoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet