Nemački neonacisti krenuli u odbranu Ukrajine

Nemačke bezbednosne vlasti upozoravaju da je više nemačkih neonacista krenulo na put u Ukrajinu da se priključe borbi ukrajinskih vlasti.
Prema pisanju nemačkih medija, radi se o desetinama ljudi iz desničarsko-radikalnog okruženja, koji su već na borbenim linijama ili imaju nameru da tamo otputuju.
Dvanaest neonacista iz Nemačke već se vratilo iz Ukrajine, tvrdi sajt "Cajt".
Jedan neimenovani portparol Ministarstva unutrašnjih poslova u Berlinu ističe da je jedan manji broj desničarskih ekstremista uključen u borbe, a da ostatak želi da sa lica mesta izveštava, odnosno navodno da pruža pomoć.
 
"Bezbednosne snage imaju veliki interes da spreče izlazak ekstremista iz zemlje", podvukao je portparol Ministarstva,dodajući da je par osoba, koje su službe pratile, sprečeno u odlasku u Ukrajinu.
 
Mediji podsećaju da je ovaj razvoj veoma škakljiv uzimajući u obzir činjenicu da Kremlj rat pravda "denacifikacijom" Ukrajine.
 
Takođe se podseća da je 2013/2014, kada je došlo do svrgavanja proruskog predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, više desničarskih grupa osnovano, koje su potom navodno rasformirane.
 
Pojedini desničari, dodaju mediji, morali su da odgovaraju za ratne zločine u istočnoj Ukrajini, ali ukrajinska vojska u ratu protiv Rusije oslanja se i na "Asov" bataljon, koji važi kao ultranacionalistički i neonacistički.
  • x

    22.03.2022 14:16
    x
    Mislili ste da je bilo slucajno ono izvestavanje sa pocetka svih ratnih zbivanja izbegli sa plavim ocima i kosom...namerno se gurala rasisticka politika ne bi li se regrutovali neonacisti u Evropi.
  • istina

    22.03.2022 10:51
    vs botovi...
    zanimljivo je da botovi po pravilu najzesce reaguju na istinu !!! boli istina kada covek zivi zivot sa lazima.....to jako dobro zna lazov koji finansira botovsku gamad.
  • NN

    22.03.2022 10:13
    @NN Pricao mi deda o vasoj civilizaciji, Racija, logori po Sremu, a pominjao je i vas "ustav" iz 74, ipak smo vas na vreme dezintegrisali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.