Hrvatska proterala 24 ruskih diplomata

Hrvatska je danas ambasadi Rusije u Hrvatskoj uputila notu kojom proteruje 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja.
Hrvatska proterala 24 ruskih diplomata
Foto: 021.rs
Ambasador Rusije u Hrvatskoj pozvan je u Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova kako bi se ruskoj strani i na taj način izrazila "najoštrija osuda brutalne agresije na Ukrajinu i brojnih počinjenih zločina".
Iz MSP Hrvatske je saopšteno i da je ruskoj strani ponovljen poziv na hitan prekid vojnih aktivnosti i povlačenje ruske vojske sa cele teritorije Ukrajine, kao i hitno obezbeđivanje evakuacijskih puteva za stanovništvo i dostave humanitarne pomoći.
Naglašeno je očekivanje Hrvatske da odgovorni za zločine budu privedeni pravdi, navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet