Putin potpisao zakon: Kazne za poistovećivanje SSSR i nacističke Nemačke

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon kojim se kažnjava poistovećivanje uloge Sovjetskog Saveza i nacističke Nemačke tokom Drugog svetskog rata.

Kako je predviđeno zakonom, novčane kazne iznosiće do 5.000 rubalja (60 dolara) za građane, odnosno 100.000 rubalja (1.200 dolara) za pravna lica, prenosi Sputnjik.

U slučaju ponavljanja prekršaja, za građane je predviđena kazna od 2.500 do 5.000 rubalja ili pritvor od 15 dana.

Kako se navodi, za zvaničnike je predviđena kazna od 5.000 do 20.000 rubalja (240 dolara) ili suspenzija na rok od šest meseci, a za pravna lica, pored novčane kazne koja može ići do 100.000 rubalja, predviđeno je i obustavljanje delatnosti na rok od 90 dana.
  • rusofil

    17.04.2022 15:46
    Gde ste RUSOFILI, što sad ni idete u Rusiju kada Vam je toliko bratska io dobra. eto sada tamo kažete pogrešnu reč i odmah po novčaniku ili u zatvor!!!
  • BoeserWolf

    17.04.2022 10:28
    na ti 5000 rubalja...

    Najveca razlika je u tome sto je nemacka masovna ubist a vrsila znanjem, a sssr neznanjem (kad su se igrali agrarne ekonomije pa im milioni umrli od gladi)

    a sad: sssr i naci nemacka su dve strane jedne medalje. braca socijalisti i komunisti koji su delili Poljsku zajedno.

    I staljin je vrsio progon jevreja, pored ostalog obrazovanog stanovništva, jer je trebalo napraviti mesta za svoje zatucano drustvo sa sela. posle nije bilo nikog da ga leci.
  • Tresla se gora...

    17.04.2022 07:47
    Rodio se miš
    @Grof:
    Pa taj Putin kojeg toliko hvališ ne može evo dva meseca već da zauzme ni jedan Kijev, o kakvom to zauzimanju Evrope ti pričaš? Vreme je bilo da se rasprše iluzije o Putinovoj i Ruskoj "moći". Da nemaju nuklearno oružje, ne bi bili ništa bitniji od te Ukrajine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.