Moskva zaplenila imovinu Gugla

Sud u Moskvi zaplenio je imovinu i zamrznuo bankarske račune ruske podružnice Gugla.
Moskva zaplenila imovinu Gugla
Foto: Pixabay
To je učinjeno kao garancija za moguću sudsku odluku u vezi sa tužbom koju je protiv američkog tehnološkog giganta podneo holding Gasprom-Medija.
Arbitražni sud u Moskvi saopštio je danas da je pre šest dana doneo odluku o preuzimanju imovine kompanije Gugl, čija je vrednost oko 6,6 miliona dolara, prenosi Slobodna Evropa.
Podružnica kompanije Gaprom-Medija, GPM Entertainment TV, tuži Gugl zbog toga što joj onemogućava pristup njenom kanalu na Jutjubu, zbog čega zahteva i finansijsku nadoknadu.
 
Nekoliko dana nakon što je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu, Gugl je je blokirao Jutjub kanale nekoliko ruskih državnih medija u Evropi i isključio program monetizacije za ruske blogere, uključujući pakete Jutjub premijum i Jutjub mjuzik.
  • Vigo

    27.04.2022 07:08
    Ništa novo
    Cirkus se nastavlja jer ni jedna strana nema računa, ni hrabrosti da preduzme prave korake. Svi se lepo zabavljaju, komentatori naročito. Tako će biti sve dok neko ne pritisne pogrešno dugme.
  • Dragan

    26.04.2022 21:45
    Ah
    A sad plenidba imovine Sputnjika i ostalog ruskog smeća i to globalno.Diduše google nema nikakvu imovinu sem kancelariju od trideset kvadrata i to poodavno.Sve mape ruskih položaja u rusiji i ukrajini na sajtu google maps.Pristup svima dozvoljen u svetu.google vodič.
  • medju

    26.04.2022 21:32
    ruski
    sukob. skoro pa gradjanski rat. njihova unutrasnja stvar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet