Predsednik Indonezije: Zelenski i Putin dolaze na novembarski samit G20

Predsednici Ukrajine i Rusije, Volodimir Zelenski i Vladimir Putin, prihvatili su da učestvuju na samitu G20 na Baliju u novembru, izjavio je domaćin tog skupa, predsednik Indonezije Džoko Vidodo.
Vidodo, sadašnji predsedavajući grupe G20, rekao je da je ove nedelje telefonom razgovarao sa Zelenskim i Putinom.
 
Naveo je da je pozvao lidere Ukrajine i Rusije da rat okončaju pregovorima.
"Ponovio sam važnost hitnog okončanja rata. Takođe sam naglasio da mirovni napori treba da se nastave i Indonezija je spremna da doprinese", izjavio je Vidodo.
On je naveo da je pozvao Putina i Zelenskog na samit G20 jer rat u Ukrajini ima veliki uticaj na privredu sveta, a G20 ima ulogu katalizatora u oporavku.
 
Dodao je da je odbio zahtev Zelenskog za oružjem, ali da će umesto toga poslati humanitarnu pomoć.
 
"Ustav Indonezije i principi naše spoljne politike zabranjuju nam da pružamo pomoć u naoružanju drugim zemljama. Međutim, spremni smo da pružimo humanitarnu pomoć Ukrajini", rekao je Vidodo.
  • Mile Ličanin

    29.04.2022 20:46
    A Vučić?
    Od kuda Zelenski u Grupi 20. Nije valjda Ukrajina među 20 najrazvijenijih zemalja sveta. Gde smo tu mi: Očekujem da će pozvati i predsednika Vučića na taj skup. Mi smo lokomotiva razvoja Evrope

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet