Rusko ministarstvo: Oko 50 civila evakuisano iz Azovstalja, uništeno oružje donirano Ukrajini

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je gotovo 50 civila juče evakuisano iz čeličane Azovstalj u Marijupolju, jugoistočne ukrajinske luke pod opsadom Rusa.

"Tridesetog aprila, posle uspostavljanja primirja i otvaranja humanitarnog koridara, dve grupe civila napustile su stambene zgrade pored teritorije metalurške fabrike Azovstalj", navelo je danas rusko ministarstvo preko Telegrama.

Kako je navedeno, tokom popodneva juče izašlo je 25 ljudi, a početkom večeri je izašla grupa od 21 osobe, koja je odvedena u Bezimenoje, naselje koje se nalazi istočno od Marijupolja na pola puta između tog grada i ruske granice.

"Svi civili dobili su smeštaj, hranu i potrebnu lekarsku pomoć", saopštile su ruske vlasti, ne navodeći gde je odvedena prva grupa evakuisanih civila.
 
Ukrajinski vojnici koji se još nalaze u kompleksu Azovstalj saopštili su juče da je odatle evakuisano 20 civila, među kojima i deca, izrazivši nadu da će oni biti prebačeni u Zaporožje, teritoriju pod kontrolom ukrajinskih snaga.
 
Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je danas da su kod Odese visoko precizne rakete Oniks uništile hangar na vojnom aerodromu, kao i pistu. U hangaru se nalazilo, kako je navedeno, oružje i municija dobijena od SAD i evropskih zemalja.
  • Zovem se Stevo

    02.05.2022 08:36
    Inače
    SLAVA UKRAJINI.
    Kako ovim Rusima ne dosadi da non-stop i toliko lažu.
  • Nenad

    01.05.2022 19:15
    Sa lica mesta
    A bbc ćuti? Zelenski ih već žrtvovao, pa ne mogu da objave da su izašli. Kao i mornari svojevremeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet