Novi zakon: Članovi Vlade Albanije ne mogu biti vlasnici kafića, ne mogu da lete biznis klasom...

Vlada Albanije izmenama Etičkog kodeksa namerava da disciplinski kažnjava članove kabineta, između ostalog, zbog ulaska u kazino ili organizovanja zabava sredstvima iz državnog budžeta.
Novi zakon: Članovi Vlade Albanije ne mogu biti vlasnici kafića, ne mogu da lete biznis klasom...
Foto: Pixabay
Članovi Vlade neće moći da budu vlasnici kafića ili restorana, prenosi albanski "ABC njuz".
Prema novim pravilima, ministri ne mogu da putuju avionom u prvoj ili biznis klasi, a zabranjeno je i prihvatati putnu kartu koju im poklanja privatno lice. 
Nova pravila predviđaju i zabranu održavanja sastanaka sa predstavnicima privrednih društava ili interesnih grupa bez prisustva dva visoka službena resorna ministarstva.
 
U slučaju povrede zakona, Etička komisija može da izda opomenu ili čak razrešenje sa dužnosti.
  • Eto

    04.05.2022 10:29
    Kao mesavina zakona o Agenciji za sprečavanje korupcije i Pravilnika o poklonima javnih funkcionera...Ne brinemo se mi, pošto ni tamo, a ni ovamo, svi lokali, garaže, poslovni prostori, firme se ne vode na njih lično, nego na ženu, decu, švalerku, užu i širu rodbinu...
  • Joca

    04.05.2022 08:58
    I Albanija je za nas beli svet! :(( Uskoro ćemo se ugledati na Kosovo! Tuga!
  • Ne okreći se tigre!

    04.05.2022 08:00
    Kol'ko ja vidim naša partija i bratija su već spremni za ovaj zakon!
    A bogami i Prvorođeni ništa manje- uvek vuče par podobnih sa sobom, pa pobogu- tako ih je i birao! E, ali i Gocu vuče, to je i više nego u Albanskom zakonu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet