VIDEO: U Kini nakon šest dana spasena žena iz urušene zgrade, savetovala kako da je izvuku

Spasioci u Kini izvukli su živu ženu iz ruševina zgrade koja se delimično urušila gotovo šest dana ranije.
Tokom urušavanja zgrade u gradu Changshi poginulo je najmanje pet osoba. Desetoro je preživelo nesreću, a spasioci još tragaju za desetinama nestalih, piše NBC News. 
Spasilačke ekipe su jutros nešto iza ponoći iz ruševina izvukli ženu koja je još bila živa mada su od urušavanja šestospratnice prošla oko 132 sata. Zadnji deo zgrade se iznenada urušio 29. aprila.
Žena je bila pri svesti i čak je savetovala spasioce kako da je izvuku bez nanošenja daljih povreda.
 
Policija je zbog ovog incidenta uhapsila najmanje devetoro osoba uključujući vlasnika zgrade. Sumnjiči se da je ignorisao građevinske propise i počinio druge prekršaje.
 
 
Privedene su i tri osobe zadužene za projektovanje i gradnju i još pet osoba koje su navodno dale lažnu procenu sigurnosti objekta.
 
U zgradi su se, uz stanove, nalazili i kafići i prodavnice.
 
Zbog porasta broja urušavanja zgrada u poslednjih nekoliko godina, kineski predsednik Si Đinping je prošlog meseca zatražio da inspekcije sprovedu dodatne provere izgrađenih objekata kako bi se otkrili eventualni strukturalni problemi.
 
Do urušavanja često dolazi zbog nepoštovanja sigurnosnih standarda, što uključuje nezakonitu izgradnju dodatnih spratova ili propuštanje postavljanja armature.
  • Laloš

    08.05.2022 12:02
    Inače česta pojava u bratskoj nam Kini. Padaju zgrade, mostovi itd. A oni nam sve grade...
  • /

    05.05.2022 19:30
    /
    e kada pocne novi sad da se rusi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet