U Rumuniji potonula barža sa 1.500 tona uglja, mediji navode da je išla za Srbiju

Barža sa 1.500 tona uglja iz Rusije potonula je u luci Кonstanca u Rumuniji, javljaju rumunski mediji.
U Rumuniji potonula barža sa 1.500 tona uglja, mediji navode da je išla za Srbiju
Foto: Pixabay (ilustracija)

Rumunska pomorska uprava naredila je istragu kako bi se otkrio uzrok potonuća barže, prenosi N1. 

Za sada su moguća dva uzroka – neadekvatan utovar robe ili pojava pukotine, piše rumunski portal.

Barža je, kako prenose rumunski mediji, trebalo da stigne u Srbiju.
 
Кako piše Digi24, barža je bila iz Nemačke i imala je srpskog vlasnika.
 
Zaposleni u luci postavili su blokade kako roba ne bi stigla do mora. U Crnom moru su se pojavili tragovi zagađenja, pa se oglasila i Ekološka straža.
 
EPS: Ugalj nije namenjen našoj kompaniji 
 
Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da ugalj koji je prevozila potonula barža u rumunskoj luci Konstanca nije bio namenjen toj kompaniji.
 
  • realnost

    13.05.2022 22:15
    nestabilan ugalj
    ugalj iz rusije koji je natovaren je nestabilan za prevoz u letnjim uslovima,iz licnog iskustva govorim,proali smo kroz to,problem u uglje je to sto tacka paljenja moze biti svuda,a utovare vam vec prethodno zapaljen,problem je u tome sto paljenje tj žar se stvara svuda,NE SAMO NA POVRŠINI,nego i na dnu,i bokovima,svuda...ako barza nije imala dvobok,doslo je do pucanja metala pri velikoj temperaturi,100% mogu da garantujem,da je zapaljen pri dnu,i zar ko zar se polako sirio,doslo do pukotine u tabanu,i malo po malo dok barza nije pretekla tj dok se napunila vodom...gluposti price nije dobro utovarena,izbalansirana,losa posada i ostalo skrnavljenje,zaboravite to...taj ugalj iz rusije treba zabraniti da se prevozi leti,mi smo ga u julu prevozili,jedva smo se izvukli sa dva broda od sigurnog potonuca,UGALJ NIJR NAMENJEN ZA EPS 100%...govorim sve iz iskustva,bez lazi i ostalih komentara od ljudi koji nikada nisu imali kontakta sa ovom vrstom uglja.naravno okrivljeni ce biti posada i kapetan,jer naravno svi znaju pijani neodgovorni bla bla i ostalo...pravi krici su agent+,kupac,i kontrolori na utovaru...zna se sve vec tacno,samo sto ce to sve proci POSADA KRIVA! ne lazite obicne ljude,ne skrnavite ime posla Ladjara...nego se sad uhvatite odgovornosti vi koji ste narucili ovu robu i znate da ovakav problem moze da bude!
  • /

    11.05.2022 23:04
    /
    uf, morace da se uzme onaj palmin nazovi ugalj
  • neko

    11.05.2022 19:53
    neko je kanda hteo da kupi nesto na muvanje pa jos u prastaroj barzi. Verovatno i lose natovarenoj, nebalansirano, a vrlo verovatno i preopterecena.
    Dobri brodari su retka zivuljka, ovi nisu ni bili primirisati istima. Previse konjaka i vinjaka a premalo rada i odrzavanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.